Diensten

Wat kan ik voor je doen?
Componeren | Pre-productie | Opnemen | Mixen | Masteren | Partners

Serge Epskamp is gediplomeerd studiotechnicus, producer, songwriter, zanger en muzikant en kan je op allerlei manieren ondersteunen tijdens je (muziek)project. Jij bent degene die bepaalt wat je wilt. Casco Songs kan het hele proces begeleiden van liedjes schrijven tot de uiteindelijke master of een gedeelte voor zijn rekening nemen. Hieronder staan de verschillende diensten vermeld. Maak gerust een afspraak en kom langs als je de mogelijkheden wilt bespreken.

Componeren

Je wilt eigen liedjes zingen maar je kunt of wilt ze niet schrijven. Je hebt tekst maar geen muziek. Je hebt muziek maar geen tekst. Je wilt hulp bij het schrijven van een liedje. Je hebt muziek nodig voor bij een film of video.

Pre-productie

Pre-productie begint door bij elkaar te komen en te luisteren naar de liedjes. We hebben het over het idee achter het liedje en luisteren naar muziek die jij mooi vindt en je inspireert. We kiezen liedjes die we gaan opnemen, sleutelen aan liedjes, bepalen welke instrumenten gebruikt gaan worden, wie we daar voor nodig hebben. Moeten er arrangementen worden gemaakt? We kunnen proefopnames maken om te kijken of het idee werkt. Moet er gerepeteerd worden en hoe plannen we dat? Waar gaan we opnemen? Hoeveel tijd denken we nodig te hebben en kunnen we hier een planning voor maken?

Opnemen

In de meeste gevallen zal een singer-songwriter eerst de basis opnemen en dan steeds tracks toevoegen (overdubben) om tot het uiteindelijke resultaat te komen. De Casco Songs Studio is hier uitermate geschikt voor. Als er meer ruimte nodig is dan kunnen we een geschikte opnamelocatie zoeken. Bands en grotere ensembles kunnen op locatie worden opgenomen met een 16 sporen mobiele opnameset.

Er is gelegenheid voor overnachting op 5 minuten lopen van de studio in een vakantiehuisje of tent op Natuurcamping de Bekhofschans (www.bekhofschans.nl).

Mixen

De opnames kunnen eventueel nog ge-edit worden. Dit kan inhouden dat er stukken weggelaten worden die niet passen, maar er kunnen ook stukken verplaatst worden. Slechte noten worden gerepareerd of stemmen getuned. Als alle tracks in orde zijn kan er worden gemixt. Mixen gaat over balans. Zo wordt er toonregeling en compressie toegepast en wordt het juiste volume gezocht. Het resultaat is een mix die klopt.

Het is mogelijk om je zelf opgenomen tracks online te laten mixen. Stuur je tracks op via Dropbox of WeTransfer en stuur wat liedjes mee, zoals jij wilt dat het gaat klinken.

Masteren

Serge Epskamp is geen masteringspecialist, maar heeft de tools en de kennis om een goede master te maken.

Het masteren is het verbeteren van het geluid nadat de opname en mix is afgerond.

De geluidsniveaus van de nummers onderling worden rechtgetrokken voor de cd en het algehele volumeniveau wordt omhoog gebracht. Ook worden de nummers nabewerkt met een EQ zodat de cd een eigen uniforme sound krijgt. Verder kan er nog compressie en limiting worden toegepast.

Als laatste wordt er een DDP (Disc Description Protocol) gemaakt. Dit is een redbook van de audio CD; een soort image van de te persen cd. Hier staan de pauzes tussen de nummers op, de audio zelf en de gegevens zoals titel, artiest en ISRC code.

Partners

Casco Songs werkt samen met andere professionals om je zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Fysieke distributie : Onverstoorbaar.nl
Digitale distributie : WM digital Services
Ontwerp CD hoes, Promo en Website : Sander Spijker

Advertenties